i hope you don't mind

Right now i am sitting in the school library and i just wanted to update something, though there is only an english keyboard i have to write it in english.
The day so far has been fine, fiiinally friday! Yeai! This morning this wierd thing happened, i was in my french class and on the speakers a guy just said "THIS IS A LOCKDOWN, A DRILL LOCKDOWN", which basicly means that they had to turn off the lights and we had to go sit in a corner and be all quiet. I thought it was kind of cool, because that had never happened to me before! Just wanted to update, but now it is time for lunch! BYE! :)

skolan!

polisbil precis utanför skolan! den såg så anorlunda ut och såg ut som dem i filmer osv!
Montrose Indians! Sen ser man indianen på fönsterrutan! + att det står God Bless America i hörnet.... hahah xD
 
I skolan så går alla runt med backpacks.. literally, alla! det är helt sjukt! haha, sen så har jag 7 st classes!
period 1 = franska 1
period 2 = food science (hemkunskap/biologi)
period 3 = matte (algebra)
period 4 = english 11
period 5 = geologi
period 6 = P.E (idrott)
period 7 = grafisk design!

Sen har jag en class som heter access, där man i ca 30 min får plugga, med eller utan hjälp av lärare! Alla tjejer har översminkat sig och lockar håret varje dag (kanske 50% av tjejerna). Det är väldigt annorlunda jämfört med Sverige iaf och det kanske är en bra sak :) Det är lite svårt och stressigt nu i början, men det börjar arta sig lite! Nu ska jag plugga lite, så vi hörs senare!

undringar!

är det någon som undrar något så är det bara att kommentera och fråga! puss

slappar

just nu ligger jag och slappar i sängen, har precis lagat jello och får se om jag tycker om det sen :) idag var det måndag och dagen kändes lite extra lång.. efter skolan åkte jag bara hem och gjorde läxor. har träffat lite fler människor och blivit ganska bra kompis med en tjej från P.E. (idrott) ska nog plugga lite till och sen sova. har typ fortfarande jetlag... jag vaknar 6 varje morgon, går antingen på toa eller somnar om.. men det är som en klocka i mitt huvud, varje dag 5:58, 6:02, 6:10, 5:53.. så har några av mina mornar sett ut.. haha. Jag blir så sjukt trött på kvällen sen också! Somnar runt 9/10 varje dag.. vilket kanske är bra ändå.. :P

Jag och Dory min amerikanska mamma var på ett möte med CETUSA, där vi fick träffa andra familjer med utbytesstudenter. Pratade lite svenska med en norsk vilket kändes konstigt, det tyckte hon med. En hel del asiater och tyskar bestod mötet av. VI åt mat, utbytte historier och lite sådant. Trevligt var det! Nästa helg blir det att åka till grand junction och handla homecoming saker! Spännande, spännande!

PS, grattis Romina om du läser detta, lite sent för dig! Men här är det fortfarande 26! puss!

american football!

Hey igen! Har haft fullt upp som vanligt... eller inte, glömmer mest bort bloggen men några inlägg per vecka lär det bli! Igår gjorde jag något utav det coolaste här än så länge, var på min första (allra första som i första EVER) american football game. Det var så sjuuukt kul och coolt! Alla cheerleaders var där, samt marching band, samt bandet, samt dancers! Dem invigde med att höja amerikanska flaggan och sjunga nationalsången. Kören sjöng jättefint och jag fick gåshud i slutet! Filmade lite så en film kommer strax! Dem vann med 47-22! Det blixtrade som tusan och fick faktiskt bild på det! Men jätteduktiga var dem och Nick fick spela i kanske 5 min! Han är junior varsity och inte varsity så det var tur det! Varsity är det såkallade "satsiga/bästa" laget som är "bäst" och dem som åker ganska långt för att spela. Därför har man ganska tur om man får spela några minuter, eftersom att det bara är typ seniors och några juniors som spelar. Nick (min husbror eller vad man säger) är en junior! Precis som jag då rå! Snart ska jag gå på bio med två kompisar/grannar, vi ska se nya city of bones filmen!!! Som jag har längtat... ett halvår bara.. Har läst boken och allting så jag är jättetaggad!!! Hahah.. Nu ska vi snart äta, hör av mig strax! puss på er!
Här står dem beredda!
Spelstart!
 
Här spelas nationalsången och alla står uppradade!
vinst + blixt!
 
Här är det en touchdown för oss (montrose indians)!

första dagen i high school...

okej, så jag har överlevt!
när vi körde in vid skolan så typ kändes det som en panikattack.. jag var så sjukt nervöst och fyfan början av dagen var tre gånger så mycket värre än första dagen i gymnasiet! det var så läskigt! dessutom är det ett helt annat språk! men iaf så tog dem en bild, jag fick ett skol-ID, jag betalade några "klasser", fick böcker och sånt sen.... fick jag ett skåp..... jag har aldrig haft något större prioblem i mitt liv! det var det svåraste ever! jag prövade säkert 50 och frågade sen, så nu vet jag hur det funkar! Dorothy som bor granne med oss mötte upp mig sen och presenterade mig för sina vänner, vi åt lunch och hängde sen på eftermiddagen. Dem var jätte trevliga och mina första riktiga vänner här borta! Det är så coolt hur dem kan köra helt själva, är så imponerad! och längtar härmed efter när jag får ta körkort! Nu ska jag slappa ett tag, sedan äter vi middag och köper skolsaker! hörs senare!

Updatering

Hej, nu har jag kommit fram och allting! Tog ett låångt tag för att hitta en adapter som faktiskt funkade. Sedan hittade jag en och nu har jag ström i alla mina tekniska saker! Har skypat med några av mina vänner och mamma än så länge! Idag så har shoppat på target, walmart och maurices. Det var en cool första upplevelse att se allting! Sen åt vi dessutom på taco bell.... HERREGUD VAD GOTT. Himmelskt.. jag skojar inte! Brorn är jätte snäll, han och jag kommer väldigt bra överens! Familjen i sig är jätte rolig och väldigt lik mig, så jag tror jag kommer passa bra in här! Skolan var också himmelsk i sig, precis som man ser i filmerna! :) Jag hejar numera på Montrose Indians och Denver Broncs .. haha! Lite tvingad kanske ;) Jag har tre bilder att visa just nu, en på deras hus och hund samt en på godiset som finns här <3 Sedan hör jag av mig senare!
 

overkligt

Om ca 9 timmar så sitter jag på ett plan, som ska lyfta mot London, till Dallas och sen till Montrose där jag ska bo i USA i ett år. Känns så overkligt. I måndags visste jag inte ens när jag skulle åka och tisdag e.m fick jag en flygbiljett utskriven. Kl 07:35 imorgon, lyfter mitt plan vidare mot nya äventyr, mot nya kulturer och spännande roligheter. Jag hoppas att detta år blir ett att minnas för livet. Hörs på andra sidan Atlanten, y'all!
Packat ner mitt liv i mina väskor!
 

RSS 2.0